Giro: Etappe 8 - Heel lang heel saai, maar een leuk slot

Pello Bilbao won gisteren best een leuke rit, vandaag zou het mogelijk weer voor de vluchters kunnen zijn. Dat is in elk geval te hopen, want als het na 239 kilometer een massasprint wordt gaan we uiterst gevaarlijke situaties krijgen.

De heren rijden vandaag van Tororeto Lido naar Pesaro en voor de uitgebreide voorbeschouwing en alle details over de route verwijzen we wederom naar Rellende_Rotscholier op het FOK!forum, hier dus. Het komt erop neer dat het eerste deel van de koers niks aan is, gelukkig krijgen we dat op Eurosport ook niet te zien.

De finale is een stuk interessanter, met kilometerslang op en af, gevolgd door een bijzonder lastige afdaling richting finishplaats Pesaro. In de laatste kilometers zien we nog flink wat haarspeldbochten, vandaar dat hopen op een massasprint niet zo handig is. Op dik 200 meter van de finish volgt ook nog een scherpe bocht, dat kan niet goed gaan.

Om 11.15 uur stappen de heren op, tien minuten later wordt de startvlag gezwaaid. Eurosport is er om kwart over één bij, maar we kunnen prima tot een uur of vier wachten om dan het laatste uurtje te zien: de finish staat gepland tussen vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)