Dode bij schietpartij in Amsterdam

In parkeergarage The Bank in Amsterdam is vannacht rond 4:20 uur iemand zwaargewond geraakt bij een schietpartij.

Wat er zich in de parkeergarage precies heeft afgespeeld is niet bekend. Maar volgens een getuige zou een ruzie tussen meerdere mensen voorafgegaan zijn aan het schieten. De schutter zou daarna zijn weggevlucht. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van die verwondingen is niets bekend.

De omgeving van de parkeergarage werd ruim afgezet door de politie voor sporenonderzoek. Uitgaanspubliek kon daardoor lange tijd de garage niet in.

Update 12:20 uur:
Het slachtoffer van de schietpartij is in een ziekenhuis overleden. Het gaat om een 26-jarige man uit Almere. Getuigen hebben gezien dat 4 mensen in een auto er vandoor gingen. Ze zijn door de politie opgespoord. Het gaat om drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22. Deze mensen zitten nog vast.

Update 21:23 uur:
Volgens het Parool had het slachtoffer van de schietpartij ruzie om een parkeerkaart. Het gaat om de 26-jarige Orpheo Gefferie die een strafblad voor overvallen had, maar niet te boek stond als zware crimineel.

Veroordeling
Volgens Het Parool werd het slachtoffer enkele jaren geleden veroordeeld tot 15 maanden cel voor het voorbereiden van een woningoverval. Tegen die veroordeling liep nog cassatie. Eerder werd hij opgepakt voor straatroven en in 2017 stond hij terecht voor vernieling.

Waardoor de ruzie over het parkeerkaartje ontstond, is niet bekend.