Van Barneveld plaatst zich voor Dutch Dart Masters in Zwolle

Raymond van Barneveld zal nog minimaal één keer in actie komen op Nederlandse bodem. De afzwaaiende Hagenaar plaatste zich vrijdagavond via het kwalificatietoernooi voor het Euro Tour-evenement in Zwolle.

Het wordt zijn eerste opwachting op de Dutch Darts Masters sinds 2013. In de finale van het kwalificatietoernooi wist Van Barneveld af te rekenen met Gabriel Clemens. Ook Vincent van der Voort en Danny Noppert zijn erbij in Zwolle. Zij versloegen respectievelijk Zoran Lerchbacher en Darius Labanauskas in de finaleronde. Rowby-John Rodriguez, Krzysztof Ratajski en Max Hopp waren de andere drie winnaars. Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen verloren in de finaleronde van respectievelijk Rodriguez en Hopp. Ratajski was met 6-2 te sterk voor Toni Alcinas.

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch geplaatst voor de Dutch Darts Masters. Er wordt ook nog een kwalificatietoernooi gespeeld voor Nederlandse darters zonder Tour Card. Hierbij zijn vier startplekken te verdienen. De Dutch Dart Masters wordt van 24 tot en met 26 mei gespeeld in de IJsselhalen in Zwolle. 

European Qualifier Dutch Dart Masters - Finales 
Rowby-John Rodriguez 6-4 Jeffrey De Zwaan
Krzysztof Ratajski 6-2 Toni Alcinas
Danny Noppert 6-1 Darius Labanauskas
Max Hopp 6-4 Jelle Klaasen
Raymond van Barneveld 6-2 Gabriel Clemens
Vincent Van der Voort 6-3 Zoran Lerchbacher

Vincent van der Voort heeft zich geplaatst voor de Danish Darts Open. Fast Vinnie was de enige Nederlander die succesvol was tijdens het kwalificatietoernooi voor het Euro Tour-toernooi in Denemarken. De Noord-Hollander maakte in de finaleronde een 3-0 achterstand ongedaan tegen Toni Alcinas. Van der Voort won het duel uiteindelijk met 6-5. 

Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Geert Nentjes en Jelle Klaasen verloren alle vier hun partij in de finaleronde. Zij verloren van respectievelijk Martin Schindler, Krzysztof Ratajski, Jose Justicia en Gabriel Clemens. 

European Qualifier Danish Darts Open - Finales
Martin Schindler 6-4 Jeffrey De Zwaan
Krzysztof Ratajski 6-1 Dirk van Duijvenbode
Jose Justicia 6-4 Geert Nentjes
Jose De Sousa 6-5 Max Hopp
Gabriel Clemens 6-5 Jelle Klaasen
Vincent van der Voort 6-4 Toni Alcinas