FOK! Wat een weer: wisselvallig

Met name in de zuidelijke helft lokaal mist, die vanochtend snel oplost. Verder zijn er perioden met zon. In de middag ontstaan er steeds meer stapelwolken en komen er enkele buien voor die gepaard kunnen gaan met onweer. In de avond verdwijnen de buien weer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het oosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar met name in het zuiden ook wolkenvelden. Tijdens opklaringen ontstaat mogelijk een mistbank. Het koelt af naar circa 10°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind uit richtingen tussen noordoost en noord. In het zuidoosten is de wind zwak en variabel.

Zondagochtend begint met wolkenvelden in het zuiden en westen. Lokaal kan hieruit lichte regen vallen. Elders is het zonnig, maar ontstaan er steeds meer stapelwolken. In de middag komen er steeds meer buien tot ontwikkeling, het eerste in het oosten. Met name in het zuidoosten en oosten is er kans op onweer. Lokaal kan er 10-20 mm water vallen. Gedurende de middag is er in het Waddengebied en aan de noordwestkust kans op mist en/of lage bewolking van zee. In de avond wordt het vrijwel overal droog, alleen in het noorden kan er nog een lichte bui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 24°C in het oosten. De wind neemt overal toe naar matig en komt uit richtingen tussen noord en noordoost. In het westen en zuiden draait de wind in de loop van de middag naar het noordwesten. (Bron: KNMI)

Een schaapskudde op het Dwingelerveld aan de kant van Ruinen (Foto: spylacopa_68)
Een schaapskudde op het Dwingelerveld aan de kant van Ruinen (Foto: spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.