Tinderdate eindigt in ziekenhuis

Hij had het helemaal voor elkaar: een match op Tinder met een knappe vrouw en meteen de volgende dag een date. Wat de man niet wist, is dat zijn afspraak zou eindigen in het ziekenhuis. Twee dagen volledig van de wereld, omdat zijn knappe date hem had vergiftigd.

"Het klinkt als een fabeltje," zei de officier van justitie vrijdag op zitting tegen de rechtbank, "Wie zal het geloven? En toch is dit het slachtoffer echt overkomen. Dankzij de oplettendheid van het bedienend personeel zit mevrouw vandaag voor u in het verdachtenbankje."

Want het is personeel van het café dat ziet hoe de man (47) versuft met zijn hoofd op de schouder van zijn date ligt, terwijl zij (36) wat spullen uit zijn portemonnee pakt. Een creditcard, zijn pinpas en 30 euro verdwijnen in haar jaszak. Ook de autosleutel van het slachtoffer steekt ze bij zich.

Vooropgezet plan
Het lijkt een uitgekookt plan. De Peruaanse is een dag eerder met het vliegtuig in Nederland aangekomen, had meteen die avond een match en zat de volgende dag al met haar date op het terras. Wanneer de serveersters zien wat er gebeurt, bellen ze de politie. Die houdt mevrouw aan.

Er worden bij haar honderd pillen clonazepam, een medicijn tegen epilepsie, gevonden. De politie vindt die op de plek waar ze had gezeten, in haar koffer en in haar onderbroek. Dezelfde stof blijkt ook in het bloed van het slachtoffer te zitten. Er zijn 8 pillen uit de strips die verdachte bij zich heeft. Zelf bekent ze er drie te hebben toegediend. Maar ook dat is al drie keer zo veel als de startdosering. Ze deed de pillen in zijn bier toen het slachtoffer even naar het toilet was.

Ernstige risico's
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte ernstige risico's genomen met de gezondheid van het slachtoffer. "Verdachte is zelf gebruiker van het middel en wéét hoe gevaarlijk het is," aldus de officier van justitie. "Ze heeft hem een flinke hoeveelheid toegediend, zonder dat zij wist hoe zijn lichaam daarop zou reageren. We mogen van geluk spreken dat uiteindelijk "slechts" twee dagen uit het geheugen van het slachtoffer zijn gewist en hij er verder niets aan over heeft gehouden."

Op het terras was hij al zo ver heen dat hij zijn hoofd niet meer omhoog kon houden en zijn eigen pincode niet meer kon intoetsen. Die wist ze daarom te ontfutselen, om met zijn pas te kunnen pinnen. Ook valt hij meerdere keren om. Wanneer de politie hem later in het ziekenhuis opzoekt, roepen ze hem en schudden aan zijn lichaam, maar hij is niet wakker te krijgen. "En dat allemaal voor haar eigen gewin, om geld en betaalpassen afhandig te kunnen maken."

Meer slachtoffers
De officier van justitie heeft de indruk dat mevrouw deze truc vaker heeft uitgehaald. "Uit het dossier komt een beeld naar voren dat ze meerdere mannen op dezelfde manier heeft benaderd en bedwelmd. Maar die durven daar uit schaamte geen aangifte van te doen. Of ze hebben pas later een verklaring afgelegd, waardoor bloedonderzoek niet meer mogelijk was." Voor die zaken staat de verdachte dus niet terecht, maar ze geven volgens het Openbaar Ministerie wel weer hoe gehaaid ze is.

Het Openbaar Ministerie vindt verdachte schuldig aan mishandeling en eist daarvoor 18 maanden cel. Ook zou ze 720 euro schadevergoeding moeten betalen. Op woensdag 29 mei doet de rechter uitspraak.