Giro: Etappe 7 - Op en af richting L'Aquila

Na de nogal suffe etappe van gisteren, waarin Fausto Masnanda (etappe) en Valerio Conti (roze) duidelijk een dealtje gesloten hadden, is er vandaag weer potentie voor iets moois. Dat was er gisteren ook, dus dat zegt niet per definitie alles, maar we beginnen weer met frisse moed.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier - heerlijk leesvoer tijdens de pauze - zien we al gelijk weer de nodige kastelen langskomen, evenals een hoge vuurtoren. We komen onder meer langs Chieti, waar bergtruidrager Guilio Ciccone vandaan komt, waarna het veld richting Le Svolte di Popoli rijdt, een beklimming waar wel eens met rallyauto's gereden wordt.

Het wordt vanaf daar verder een lastige finale, waarin het eigenlijk geen moment meer vlak is. Eerst nog vooral naar beneden, daarna een pittig stuk naar finishplaats L'Aquila, de stad van de aardbevingen. De Giro-geschiedenis is hier ook vrij uitgebreid en voor de details verwijzen we graag door naar de prima voorbeschouwing op het FOK!forum.

De etappe gaat dit keer over 185 kilometer, met de start om 12.40 uur. Eurosport is een klein half uurtje later live met Jeroen en Karsten, waar we tot ergens tussen vijf en half zes van kunnen genieten.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)