Heerlijke gevechten om wereldtitels boksen

Om alvast in de stemming te komen voor weer een vol sportweekeinde gaan we nog even terug naar afgelopen weekeinde, naar het boksen om precies te zijn. Er stonden een paar wereldtitelgevechten op het programma en twee daarvan brachten flink wat spektakel met zich mee.

In Tucson (Arizona) stonden de Mexicanen Miguel Berchelt (35-1, 31 KO's) en Francisco Vargas (25-1, 18 KO's) tegenover elkaar. Dat deden ze in januari 2017 ook en destijds won Berchelt een fantastisch gevecht in de elfde ronde, waarmee hij de WBC-wereldtitel in het supervedergewicht (-59kg) voor zich opeiste. Die titel verdedigde hij vervolgens vier keer, waaronder afgelopen november in een epische slag met Miguel Roman. Vargas probeerde in Tucson wraak te nemen op El Alacrán, maar Berchelt gaf in opnieuw een mooi gevecht eigenlijk geen krimp en na de zesde ronde besloot het team van Vargas dat het klaar was.

Berchelt - Vargas (Bron: YouTube)

In dezelfde arena vochten de Mexicaan Emanuel Navarrete (26-1, 21 KO's) en de Ghanese Brit Isaac Dogboe (20-1, 14 KO's) om de WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg). Dat deden ze in december ook en destijds moest Dogboe zijn wereldtitel afstaan aan Navarrete. Hij wilde het nu terugpakken, maar dat zat er niet in: in de zesde ronde ging Dogboe al eens neer, in de twaalfde ronde volgde een tweede knockdown en het team van de Brit besloot op dat moment de handdoek in de ring te gooien. Vaquero heeft zo negen van zijn laatste tien gevechten op knock-out gewonnen, alleen Dogboe hield het in december twaalf ronden vol.

In Fairfax (Virginia) stond een grote strijd op het programma. De wereldtitels bij de IBF, IBO en WBA in het superweltergewicht (-69,9kg) werden in de ring gebracht door Jarrett Hurd (23-0, 16 KO's), met zijn Amerikaanse landgenoot Julian Williams (26-1, 16 KO's) als uitdager. Voor Hurd was het zijn vijfde titelgevecht, Williams verloor in december 2016 zijn enige eerdere poging van Jermall Charlo. Het werd een fantastisch gevecht, waarin Hurd al in de tweede ronde neer ging. De kampioen kreeg het alsmaar moeilijker en bleef wel uitdelen, maar Williams nam de touwtjes stevig in handen en na twaalf spectaculaire ronden werd hij unaniem aangewezen als nieuwe drievoudig wereldkampioen.

Tot slot vocht Paulus Ambunda (27-2) uit Namibië voor het eerst in de VS, waarbij hij zijn IBO-wereldtitel in het superbantamgewicht voor het eerst verdedigde. Hij deed dat tegen Stephen Fulton (15-0), maar die bleek na twaalf ronden te sterk en is dus de nieuwe wereldkampioen.

Hurd - Williams (Bron: YouTube)