Masnada zorgt voor eerste Italiaanse zege deze Giro, Conti neemt leiderstrui over van Roglic

Fausto Masnada heeft Italië de eerste ritzege in de Giro d'Italia geschonken. De Italiaanse wielrenner van Androni Giocattoli - Sidermec maakte onderdeel uit van de vroege vlucht en maakte het vervolgens af. De nummer twee in de daguitslag Valerio Conti neemt de leiderstrui over van Primoz Roglic. Sam Oomen maakte ook deel uit van de vroege vlucht, maar kwam niet verder dan een elfde plaats.

Het geaccidenteerde parcours in de zesde etappe was te zwaar voor de sprinters en te licht voor de klimmers, waardoor aanvalslustige renners deze etappe hun kans kregen. Meerdere renners hadden het idee om de vroege kopgroep te zitten, waardoor het eerste uur hard werd gereden en er geen vroege vlucht weg raakte.

Na veertig kilometer was er ook nog een grote valpartij, met daarbij leider Roglic. De schade bleek niet groot te zijn en kon terugkeren in het peloton. Niet veel later zou wel de goede vlucht wegrijden, met daarbij Oomen. De jonge Nederlander heeft nu alle vrijheid nu Tom Dumoulin moest afhaken vanwege een valpartij.

Oomen kreeg twaalf renners met zich mee en de kopgroep had al snel zes minuten voorsprong op het peloton. De winnaar zou dan ook vooraan zitten en op een klim van 2e categorie (met de top op 18 kilometer van de finish) reden de Italianen Masnada en Conti weg bij de rest van de kopgroep. Naast de dagzege had Conti ook nog een ander doel, want de Italiaan van UAE Emirates was de best geklasseerde renner in de kopgroep en zou aan de finish de leiderstrui overnemen van Roglic.

Conti had aan Masnado een goede bondgenoot en de twee Italianen werkte goed samen in de slotkilometers van de zesde etappe. In de sprint die zou volgen was Masnada duidelijk te snel voor Conti en zo hadden beide renners iets overgehouden aan de zesde etappe van deze Giro. In het klassement heeft Conti een mooie bonus op een andere Italiaan Giovanni Carboni, die ook mee was in de vroege vlucht.