Actie tegen Shell: #LuisterDanOok

Op vrijdag 17 mei komen actievoerders uit het hele land naar het hoofdkantoor van Shell in Den Haag in reactie op een pr-actie van het bedrijf. Met de actie #LieverInGesprek zegt Shell dat ze graag in gesprek wil. De actievoerders, onder leiding van de SP, betogen dat Shell dan ook moet luisteren. Tijdens de actie op 17 mei zullen de actievoerders aan Shell-directeur Marjan van Loon vragen om plaats te nemen in de Shell-stoel en daadwerkelijk naar hen te luisteren.

In een reeks filmpjes hebben vele verschillende mensen – klimaatstakers, de econoom Ewald Engelen, gedupeerde Groningers, Jan Terlouw, huurders, studenten en anderen hun verhaal aan Shell gedaan. Deze oproepen zullen ook worden getoond bij het Shell-hoofdkantoor tijdens de actie op vrijdag.

SP-kamerlid Sandra Beckerman: "Shell verdient geld ten koste van mensen. Of die mensen nou wonen in Groningen of in Nigeria. Het bedrijf ligt op ramkoers met de samenleving van nu, maar ook met die van de toekomst. Haar winst is belangrijker dan onze samenleving. Shell startte zelf een pr-tour en zegt dat ze in gesprek wil. Nou, dan wordt het ook tijd dat ze luistert. Wij hebben alle eisen tegen Shell gebundeld, want één vinger kun je breken maar een vuist niet."