Pokémon Rumble Rush aangekondigd

In 2017 was er een bèta voor een Pokémon-game op Android en iOS. Na de bèta is het lang stil gebleven rondom de game, tot vandaag. The Pokémon Company en Ambrella kondigen Pokémon Rumble SP aan.

Ambrella is verantwoordelijk geweest voor alle Pokémon Rumble-titels tot nu toe. In deze games speel je met Pokémon, maar dan als speeltjes. Ook komen de Mii-avatars voor in de game, maar verdere details ontbreken nog. Meer informatie volgt waarschijnlijk snel.

Update: Inmiddels is de game ook voor het Westen aangekondigd. Hier gaat de game Pokémon Rumble Rush heten. Net als in vorige Rumble-games is het de bedoeling Pokémon te verzamelen door tegen ze te vechten. Hoe meer van dezelfde soort je er verzamelt, des te sterker ze zijn. Om je Pokémon verder te helpen zijn er twee typen gears: Power Gears maken je Pokémon sterker, terwijl je met Summon Gears hulp van andere Pokémon kunt krijgen.

De game is free-to-start met in-game microtransacties. De game is in Australië al beschikbaar en moet snel in andere regio's beschikbaar komen.

Pokémon Rumble SP