Zinderende ontknoping nadert in Turkse Süper Lig

In de Turkse Süper Lig zijn nog twee speelronden te spelen en na afgelopen weekeinde belooft het nog altijd een zinderende strijd te worden. De twee topploegen staan niet alleen op een gelijk puntenaantal, zondag spelen ze ook nog eens tegen elkaar.

Het Galatasaray van Ryan Donk en de Senegalese topschutter Mbaye Diagné (30 goals) staat met 66 punten en een doelsaldo van +36 bovenaan, het door president Erdogan en consorten gesteunde Basaksehir van Eljero Elia heeft ook 66 punten en een doelsaldo van +28. Zondag om 18.00 uur gaat het los in Istanbul, want dan ontvangt volksclub Galatasaray het weinig populaire Basaksehir, dat ook bij thuiswedstrijden nauwelijks fans ontvangt.

Op vier punten achterstand staat Besiktas, de ploeg van Jeremain Lens. Die club kan dus nog kampioen worden, maar heeft dan wel een klein wondertje nodig. Ze kunnen alleen nog van de derde plek verdreven worden door Trabzonspor, dat nog eens vijf punten minder heeft. Opmerkelijk genoeg spelen ook die twee ploegen in speelronde 33 tegen elkaar, zaterdag vanaf 18.00 uur.

De nummers drie en vier gaan overigens naar de voorrondes van de Europa League, de nummer twee mag zich gaan kwalificeren voor de Champions League en de landskampioen gaat daar de groepsfase in.