Giro: Etappe 4 - Lange rit, finale met potentie

Allemaal gedoe gisteren: Sho Hatsuyama reed ellenlang alleen op kop, daarna kwamen de waaiers niet. In de sprint won Elia Viviani, tot hij niet meer won: hij maakte een zwieper, werd na afloop gedeklasseerd en Fernando Gaviria pakte zo ineens de winst.

Op het FOK!forum vinden we de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier weer, pak hem er maar bij en neem de tijd. Zoals je ziet passeren we weer de nodige fraaie dorpjes en komen we langs het circuit van Vallelunga, om vervolgens koers te zetten naar Frascati voor de finish.

De finale van deze maar liefst 235 kilometer lange rit heeft de potentie om interessant te worden: de wegen zijn lastig, het is bochtig en het gaat redelijk op en neer. Mogelijk pittig voor de pure sprinters dus, misschien zelfs een kans voor vluchters om de gapende muil van het peloton voor te blijven.

Om kwart over elf stappen de renners op, een kwartier later wordt het startsein gegeven. Jeroen en Karsten verwelkomen ons even na één uur op Eurosport, de finale wordt weer grofweg vanaf kwart voor vijf verwacht, met de finish ergens tussen vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)