Rallyrijder Neuville ontsnapt na megacrash, Tšnak wint

Rallyrijder Thierry Neuville heeft een bijzonder zware crash achter de kiezen. De Belgische WK-leider ging in de achtste proef van de eerste Rally van Chili in de fout bij een heuvel, met een spectaculaire crash tot gevolg.

De Hyundai i20 van de Belg kon afgeschreven worden, Neuville zelf bleek in het ziekenhuis geen breuken of andere verwondingen opgelopen te hebben en zijn navigator Nicolas Gilsoul werd na een korte medische controle niet eens naar het ziekenhuis gestuurd.

De rally werd gewonnen door de Est Ott Tänak en diens navigator Martin Järveoja. Het duo had in hun Toyota Yaris vanaf de tweede proef de leiding in handen en stond die niet meer af. De Franse wereldkampioen Sébastien Ogier reed met navigator Julien Ingrassia (Citroën C3) op 23 seconden naar plek twee, zeven seconden voor landgenoot Sébastien Loeb en Daniel Elena (Hyundai).

In het klassement heeft Ogier de leiding overgenomen van Neuville, die ook Tänak voorbij zag komen. De drie strijden na zes van de veertien wedstrijden om de wereldtitel, de rest - aangevoerd door de Britten Kris Meeke en Elfyn Evans - volgen op forse achterstand.

Niks aan het handje, zo bleek gelukkig (Bron: YouTube)