Catsburg kan dubbele WTCR-pole niet verzilveren

Op de Slovakiaring heeft Nick Catsburg zijn dubbele poleposition in de World Touring Car Cup-races aldaar niet kunnen verzilveren. De Nederlandse Hyundai-coureur mocht in race één en drie van pole vertrekken, zonder succes.

De eerste race werd door de lichte regen een lastige en Catsburg verloor bij de start door een slippertje in de eerste bocht al de nodige plekken. Hij eindige uiteindelijk als zevende, één plek voor Cupra-coureur Tom Coronel, die vooral een sterk begin kende. De Belg Frederic Vervisch schonk Audi de eerste zege van het seizoen na een duel met de Chinees Ma Qing Hua, de Hongaar Norbert Michelisz pakte de derde plek, Niels Langeveld stuurde zijn Audi naar plek zestien.

Race twee werd een Argentijns Honda-feestje voor de mannen van Münnich Motorsport. Nestor Girolami ging al vroeg voorbij polesitter Rob Huff en reed naar de zege, Esteban Guerrieri volgde en pakte de tweede plek. Kevin Ceccon drong met zijn Alfa Romeo ook nog aan bij Huff en pakte de derde plek, Catsburg reed van de tiende startplek naar de vierde stek. Langeveld werd achtste, Coronel bekroonde een indrukwekkende race - hij vertrok als 27e - met een keurige tiende plek.

Catsburg kende in race drie nog een prima start, hoewel Ma er al gelijk voorbij ging. De Chinees liet zich niet meer verschalken en pakte zijn eerste zege in vier jaar, voor Michelisz en Ma's Alfa Romeo-collega Ceccon. Langeveld maakte een sterke indruk en eindigde op de vierde plek, zijn beste resultaat ooit in het WTCR. Catsburg kende vooral in het tweede deel grote problemen en viel terug naar plek twaalf, Coronel besloot het weekeinde met een magere 23e plek.