White wint European Darts Grand Prix; De Zwaan en Van Gerwen in kwartfinales uitgeschakeld

Geen hattrick voor Michael van Gerwen op de Euro Tour. In de kwartfinales van de European Darts Grand Prix tegen Peter Wright ging het mis. De dagzege ging echter naar White. 

De nummer één van de wereld verloor in de kwartfinale met 6-3 van Wright. De Vlijmenaar werd in de zesde leg gebroken door Wright, die 53 uitgooide. Van Gerwen brak direct weer terug, maar moest daarna opnieuw zijn eigen leg inleveren. Dat werd hem uiteindelijk fataal, want Snakebite hield vervolgens wel zijn eigen leg. 

Diamond hield Jeffrey de Zwaan uit de halve eindstrijd dankzij een 6-1 zege. De Zwaan miste in de derde leg vier pijlen op de dubbels en White kwam daardoor op een break voorsprong. Die achterstand wist de Leidschendammer niet meer te herstellen. De Engelsman pakte vervolgens een dubbele break door de vijfde leg in vijftien pijlen te pakken. Een dertiendarter en een 126-finish zorgden daarna voor een 6-1 eindstand.

In de halve finales won White met 7-5 van Steve Beaton en Wright won met 7-1 van Jamie Hughes. De finale tusen White en Wright bleef het tot het eind. White nam wel op 3-1 een break voorsprong, maar dat werd snel ongedaan gemaakt. Bij een stand van 6-6 wist Wright te breaken, maar ook deze break werd snel ongedaan gemaakt. Uiteindelijk trok White aan het langste eind.

Het is voor White zijn eerste European Tour-event dat hij dit kalenderjaar weet te winnen. In 2018 won hij al het Dutch Darts Championship, in Maastricht. De darters kunnen volgendolgend weekend weer aan de bak. Aan de beurt zijn Players Championships 15 en 16. 

Uitslagen kwartfinales European Darts Grand Prix
Ian White 6-1 Jeffrey de Zwaan
Steve Beaton 6-2 Darren Webster
Jamie Hughes 6-5 Nathan Aspinall
Peter Wright 6-3 Michael van Gerwen

Halve finales
Ian White 7-5 Steve Beaton
Peter Wright 7-1 Jamie Hughes

Finale
Ian White 8-7 Peter Wright