Beelden vrijgegeven van overvallers op tankstation in Amsterdam

Drie mannen hebben begin dit jaar een gewapende overval gepleegd op een tankstation in Amsterdam Nieuw-West. Van die overval heeft de politie beelden vrijgegeven in de hoop ze op te kunnen pakken. Op de beelden is te zien hoe de mannen met vuurwapens medewerkers en klanten in het tankstation bedreigen. Met wat geld uit de kluis gaan de drie er vandoor.

Op maandagochtend 18 februari zijn er op het tankstation aan de Burgemeester Rendorpstraat in Slotermeer meerdere werknemers en klanten aanwezig. Om 6:30 uur komt er een scooter aanrijden met drie mannen erop. Een van hen parkeert de scooter voor de deur en houdt de wacht. De andere twee rennen direct naar de kassa. Ze zijn gewapend en springen over de toonbank. De werknemers worden bedreigd en worden gedwongen naar een ruimte te lopen waar de kluis staat.

Een scooter
Als de twee mannen in de winkel druk bezig zijn, loopt de derde verdachte ondertussen ongeduldig heen en weer. Hij richt zijn vuurwapen op een aantal aanwezige klanten en probeert ze daarmee op afstand te houden. Op de beveiligingsbeelden die in het AT5 programma Bureau 020 worden vertoond, is te zien hoe snel de mannen te werk gaan. Als de twee overvallers eenmaal hun buit hebben verzameld, rennen ze het tankstation uit. Buiten stappen ze alle drie weer op de scooter en gaan ze er vandoor.

Signalement
De mannen dragen tijdens de overval donkere kleding en gezichtsbedekking. De eerste verdachte heeft een gezet postuur en is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Tijdens de overval droeg hij een zwarte jas met een logo van Thuisbezorgd, een grijze rugzak en witte handschoenen. De tweede verdachte heeft een normaal postuur en is rond de 1.80 meter lang. Hij had een grote boodschappentas van Albert Heijn bij zich. De derde verdachte heeft een normaal postuur en droeg een zwarte broek met een witte streep en een pet van de New York Yankees. Hij bestuurde de grijze scooter van het merk Gilera.