FOK! Wat een weer: waarschuwing voor hoge zonkracht

De dag begint zonnig, maar van het noorden uit trekt vrij veel hoge bewolking over met name de noordoostelijke helft van het land. Het blijft overal droog. Aanvankelijk zijn er enkele ondiepe mistbanken aanwezig. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. De matige wind komt uit een noord- tot noordoostelijke richting.

Weeronline waarschuwt voor een hoge zonkracht komende week: de temperatuur loopt geleidelijk op en vanaf donderdag kan het regionaal 20 graden worden! Het zonnige weer heeft een keerzijde: met zonkracht 6 kan een lichte huid al in een kwartier verbranden.

In de nacht naar dinsdag kunnen er velden met hoge bewolking voorkomen maar blijft het droog. Lokaal ontstaan ondiepe mistbanken. Het koelt af naar waardes tussen 7°C aan de kust tot 2°C in het binnenland. Zeer lokaal kan de temperatuur in het oosten net onder nul komen. Er staat een zwakke noord- tot noordoostenwind.

Dinsdag overdag is het droog en overwegend zonnig. De middagtemperaturen komen uit tussen 12°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit het noordoosten en is matig. (Bron: KNMI)

Terras in Drenthe (Foto: spylacopa_68)
Spylacopa_68 zat de afgelopen dag op zijn terrasje in zijn vakantiehuisje in Gieten. Het weer was prima. In de zon was het prima toeven. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.