Terroristische aanval op hotel Pakistan

Gewapende mannen hebben vandaag een vijfsterrenhotel in de Pakistaanse havenstad Gwadar aangevallen. Minstens één bewaker is bij de ingang van het hotel gedood, maar er zouden meer slachtoffers zijn. De aanslag is inmiddels opgeëist door terreurgroep Balochistan Liberation Army.

Het getroffen hotel is het Pearl Continental. Dit hotel is een geliefd verblijf voor Chinese zakenlieden en toeristen. Volgens het Algemeen Dagblad is het hotel aangevallen door drie gewapende mannen. Zij raakten na het neerschieten van de bewaker van het hotel verwikkeld in een vuurgevecht met troepen van het leger en de politie. Bij dit vuurgevecht zouden meerdere slachtoffers zijn gevallen.

Doordat de toegesnelde veiligheidstroepen de terroristen in een trappenhuis konden drijven zijn er in elk geval geen gewonden of doden onder de gasten van het hotel te betreuren. De meeste gasten konden ook snel uit het hotel worden geëvacueerd.

Op de site van het Algemeen Dagblad wordt verder ingegaan op de achtergrond van de terreurgroep Balochistan Liberation Army.