Laatste resten 'Elephant Man' gevonden

Het anonieme graf waar de laatste resten liggen van Joseph Merrick, ook wel bekend als de 'Elephant Man' vanwege zijn zwaar misvormde lijf en hoofd, is gevonden. Schrijfster Jo Vigor-Mungovin heeft het graf na onderzoek gelokaliseerd in City of London Cemetery and Crematorium.

Merrick had verschrikkelijke afwijkingen aan zijn lichaam, waarschijnlijk veroorzaakt door neurofibromatosis en hij verbleef gedurende een groot deel van zijn leven als bezienswaardigheid in het circus. Hij stierf in 1890 op 27-jarige leeftijd in zijn slaap door verstikking, veroorzaakt door het gewicht van zijn zwaar misvormde hoofd.

Het skelet van Merrick ligt ter observatie en onderzoek in het Sint Bartholomew's Hospital and Museum, Archives and History in Londen, maar de weke delen werden na zijn dood in een ongemarkeerd graf begraven.

Merrick ligt op dezelfde begraafplaats als twee slachtoffers van seriemoordenaar Jack the Ripper; Mary Ann Nichols en Catherine Eddowes, zijn eerste en vierde slachtoffer. Zij werden in de wijk Whitechapel vermoord en in de buurt begraven. Aangezien Merrick in dezelfde buurt aan zijn einde kwam, vermoedde Vigor-Mungovin al dat zijn resten op dezelfde begraafplaats zouden moeten liggen.

Uiteindelijk vond ze zijn naam in de registers van de begraafplaats. Ambtenaren van de stad Londen zijn inmiddels begonnen met geld te verzamelen voor een fatsoenlijke grafsteen.