Donar wint thriller in play-offs, Den Bosch deklasseert Zwolle

In de Dutch Basketball League zijn de halve finales van de play-offs van start gegaan. Donderdagavond werden de eerste twee wedstrijden gespeeld in de best-of-5-series, waar zaterdag duels twee op het programma staan.

ZZ Leiden, winnaar van het reguliere seizoen, ontving Donar uit Groningen en dat werd een spannende strijd. Daar leek het aanvankelijk niet op, want halverwege het tweede kwart stond het 41-24, maar de Groningers kwamen vervolgens op indrukwekkende wijze terug. Een ijzersterk derde kwart bracht Donar op 57-61, maar in het vierde kwart nam Leiden het weer over: 74-68 met minder dan twee minuten te spelen.

Met twee drietjes en een layup van veteraan Arvin Slager kwam Donar er echter weer overheen, maar hij maakte ook een overtreding op Maurice Watson, die twee vrije worpen kreeg en benutte: 76-76. Twee seconden voor het einde kreeg Sergerio Gipson twee vrije worpen, waarvan er één in ging. Slagter pakte de rebound bij de tweede weg en daarmee was de 76-77 zege - en het thuisvoordeel - een feit voor Donar.

Landstede Basketbal speelde thuis in Zwolle tegen New Heroes Den Bosch en dat ging bepaald niet goed. Met een 33-31 ruststand was er nog weinig aan de hand, maar in het derde kwart sloegen de Brabanders een gat en in het vierde kwart implodeerde Landstede volledig. Keshun Sherrill kon 24 punten op laten tekenen namens Den Bosch, dat met een indrukwekkende slotrun naar een 63-89 zege speelde.