Vervolging Christenen begint op genocide te lijken

Christenen zitten wereldwijd in het verdomhoekje, zo lijkt het, na onderzoek in opdracht van de Britse regering. Het rapport concludeert dat de mate van vervolging van Christenen zich op het niveau van genocide begint te bevinden. Het geloof zal in sommige delen van de wereld zelfs volledig ten onder gaan door geweld, zelfs in gebieden waar volgelingen van Jezus zich eeuwenlang veilig mochten wanen.

"Er is bewezen dat er niet alleen meer Christenen worden vervolgd, maar in sommige gebieden in de wereld begint het op genocide te lijken zoals dat gedefinieerd is door de Verenigde Naties", aldus het rapport.

Het uitroeien van Christenen door middel van geweld was het expliciete doel van islamitische groepen in onder meer Syrië, Irak, Egypte, noordoost Nigeria en de Fillipijnen. Deze moslims vermoorden niet alleen de gelovigen, maar vernietigen ook alle bewijs van hun geloof. Zo breken ze kerken af en halen ze religieuze symbolen zoals kruizen neer. Geestelijken worden ontvoerd en daarna gruwelijk vermoord.

In 2016 werden Christenen wereldwijd in 144 landen stelselmatig lastiggevallen, een stijging van de 128 landen in 2015. Christenen zijn hiermee de meest vervolgde groep gelovigen. 245 miljoen Christenen lopen op dit moment direct risico om aangevallen te worden vanwege hun geloof.

Vooral in het Midden-Oosten kan men gerust spreken van een exodus, terwijl miljoenen Christenen hun heil ergens anders zoeken. In Palestina is nog maar anderhalf procent Christen en in Syrië woonden ooit één miljoen Christenen, maar dat aantal is mede dankzij IS snel gezakt tot minder dan een derde van dat aantal.