Vrouw 'probeert pasgeboren baby te verdrinken', geen celstraf

Sarah Jane Lockner, 27 jaar, is verwikkeld in een vrij opmerkelijke rechtszaak. Ze zou geprobeerd hebben haar pasgeboren baby in het toilet te verdrinken, maar hoeft uiteindelijk niet de cel in - op haar al afgelopen voorarrest na.

In september 2017 was Lockner aan het werk bij de McDonald's in Redwood City in Californië. Ze ging meerdere malen naar het toilet en klaagde over buikpijn. Collega's viel het op dat ze een bloedspoor achterliet, volgens Lockner omdat ze hevig ongesteld was.

Een van de collega's besloot later toch maar eens naar het toilet te gaan om te kijken of alles in orde was. Ze keek over het muurtje, en zag daar - zo beweert ze in elk geval - een pasgeboren baby met het hoofd in het toilet en Lockner's hand op de rug.

De politie werd erbij gehaald en men trof het jochie aan, zonder hartslag of ademhaling. Gelukkig overleefde hij het hele gebeuren en is hij intussen gezond, terwijl hij wordt verzorgd door een tante van de vader. Lockner beweerde niet te weten dat ze zwanger was, net als toen ze vijf jaar eerder thuis een kind kreeg.

Lockner werd aanvankelijk aangeklaagd wegens poging tot moord. De aanklacht werd omgezet naar een aanklacht wegens het in gevaar brengen van een kind, waarop ze aangaf de beschuldiging niet aan te vechten. De moeder blijft vier jaar onder toezicht staan.