Barvrouw aangeklaagd om drank voor schutter

Een 27-jarige bardame met de toepasselijke naam Lindsey Glass is in Texas aangeklaagd wegens overtreding van de drankwet. Ze bediende in het najaar van 2017 namelijk ene Spencer Hight, die vervolgens naar het huis van zijn ex-vrouw reed en haar plus zeven collega's en vrienden doodschoot. Zij hadden net een gezellig etentje samen.

De wet verbiedt onder meer de verkoop van alcohol aan een "dronken of gestoord persoon." Dat Hight aan beide eigenschappen voldeed had Glass kunnen weten, aldus de aanklagers. Niet alleen had ze de benodigde cursussen gevolgd om dronkenschap te herkennen maar volgens bewakingsbeelden was de latere schutter dat ook zichtbaar.

Bovendien lieten dezelfde beelden zien hoe Hight zowel een mes als een pistool op tafel had gelegd. En dat laatste mag je niet meenemen naar het café, zelfs niet in Texas.

Niet dat Glass niet achterdochtig was. Volgens een bezorgd sms'je aan een collega had Hight gezegd dat hij wat "vuil werk" moest gaan doen nadat hij het mes tevoorschijn had gehaald. Ze nam ook contact op met de manager maar die had liever niet dat ze de politie belde.

Daar was de barvrouw niet tevreden mee, dus is ze de schutter nog een eindje gevolgd en heeft uiteindelijk het alarmnummer gebeld. Maar het was blijkbaar te laat voor de sterke arm om Hight nog tegen te houden. Hij kwam later overigens in een vuurgevecht met de politie aan z'n eind.

Nabestaanden
De tenlastelegging komt nadat nabestaanden hadden geprobeerd om zowel Glass als haar manager in een civiele procedure aan te klagen. Er werd een miljoen dollar van ze geëist, maar de zaak werd later geschrapt. Glass kan nu maximaal een jaar cel of vijfhonderd dollar boete krijgen, of allebei.

Haar advocaat is het er uiteraard niet mee eens. "Het besluit van Spencer Hight om acht levens te vernietigen is niet gerelateerd aan de vier drankjes die hij op 10 september 2017 in het Local Public House consumeerde. Sterker nog, in plaats van dat Lindsey medeplichtig is, was ze de enige die heeft geprobeerd om Hight tegen te houden", aldus de raadsman tegen CBS.