Telstar over 'Ajax-spijbelaar': "Pas toen Snoei langs wilde komen, kwam de aap uit de mouw"

Bij Telstar willen ze het eigenlijk helemaal niet meer over Jordie van der Laan hebben. De ontslagen speler is volgens technisch directeur Piet Buter niet eerlijk over de gang van zaken en houdt zich niet aan de voorwaarden van de ontbindingsovereenkomst.

Maandag kwam in het nieuws dat het contract tussen de 25-jarige spits en De Witte Leeuwen werd ontbonden werd nadat Van der Laan zich vorige week had ziek gemeld om aanwezig te zijn bij Tottenham Hotspur tegen Ajax in Londen. De aanvaller gaf zelf aan dat hij de club zelf inlichtte over zijn ’spijbelactie’. Dat klopt volgens Telstar niet helemaal. Technisch directeur Piet Buter tegenover de IJmuider Courant: "Hij heeft zich zondag ziek gemeld. Op ons verzoek om langs te komen bij de clubarts reageerde hij door te zeggen dat hij een afspraak bij de huisarts had. Een dag later gaf hij als excuus dat hij niet met koorts op bed lag. Pas toen trainer Mike Snoei, die in de buurt woont, aanbood om bij hem langs te komen, kwam de aap uit de mouw en gaf hij toe dat hij niet ziek was maar in Londen zat.”

Het steekt mensen bij de club dat Van der Laan nu een soort cultheld. geworden is. "We hadden reden genoeg om hem op staande voet te ontslaan. We blijven echter ook mensen en wilden dit op een beschaafde manier afhandelen. Daarom gingen we met wederzijds goedkeuren uit elkaar. In de ontbindingsovereenkomst staat dat hij beide clubs geen uitlatingen zullen doen over elkaar. Daar houdt hij zich nu niet aan."

Buter laat het voorlopig bij wat het is. "Nee, het is en blijft een kwajongensstreek. Maar hij moet het niet doen voorkomen alsof het de schuld is van Telstar. Dan gaan we er werk van maken en volgen er sancties.”

Het verzuim van Jordie van der Laan rond de wedstrijd van Ajax in Londen zorgde ook binnen de spelersgroep voor onrust. Bronnen rond de club laten weten dat hij niet persoonlijk afscheid van de spelers kwam nemen. Het enige wat zijn collega’s van hem ontvingen was een appje. Van der Laan spreekt dat tegen: "Ik heb met de meeste jongens nog dagelijks contact. Met een aantal ga ik binnenkort zelfs een weekendje weg.”