NBA: Nuggets en Raptors trekken stand gelijk met uitzeges

De basketballers van de Toronto Raptors en Denver Nuggets hebben in de halve finales van de Eastern en Western Conference in de NBA voor een gelijke stand gezorgd: 2-2 na vier wedstrijden en dus zijn in beide series nog minstens twee duels nodig.

De Raptors bezochten de Philadelphia 76ers en hadden in het gros van de eerste helft de leiding in handen. De Sixers bleven echter in de wedstrijd en namen het heft even in handen, maar het bleef spannend. Uiteindelijk gaf Kawhi Leonard de doorslag voor de Raptors, door met 39 punten - inclusief een uiterst belangrijk drietje met een minuut op de klok - zijn aandeel te leveren in de 96-101 zege.

Ook het duel tussen de Nuggets en de Portland Trail Blazers was uitermate spannend. Beide ploegen hadden zo nu en dan een kleine voorsprong, maar een echt groot verschil werd er nooit op de borden gezet. De Nuggets pakten aan het eind van het derde kwart de leiding en dat bleek precies genoeg: met een tweede achtereenvolgende triple double van Nikola Jokic (21 punten, 12 rebounds, 11 assists) wonnen de Nuggets met 112-116.

NBA play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Boston Celtics - Milwaukee Bucks, East Semifinals - Wedstrijd 4 (2-1 Milwaukee)
03.30 Houston Rockets - Golden State Warriors, West Semifinals - Wedstrijd 4 (2-1 Golden State)*
*Live op Ziggo Sport

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)