FOK! Wat een weer:buiig

Vanochtend zijn er wolkenvelden er valt er eerst met name in het zuid(west)en een enkele bui. Rond halverwege de ochtend bereikt een gebied met bewolking en buien het noorden van het land. Dit gebied trekt in de middag en avond langzaam zuidwaarts. Ook in de zuidelijke helft gaat in de loop van de ochtend en vanmiddag de buiigheid opleven. Zeer lokaal kan bij de buien korrelhagel en onweer voorkomen. Tussen de buien door breekt af en toe de zon door. Later in de middag en in de avond doven de meeste buien uit, het laatst in het zuiden. Het wordt opnieuw een frisse dag met maxima rond 11°C. De wind is west tot zuidwest, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind 's ochtends tijdelijk krachtig, 6 Bft. De wind draait overdag naar het noordwesten.

In de nacht naar dinsdag komen er vooral in het zuiden wolkenvelden voor, in een opklaringen kan daar tevens een ondiepe mistbank ontstaan. In het noorden zijn er brede opklaringen aanwezig. Het is overwegend droog. De minimumtemperatuur varieert van -1°C in het noordoosten tot rond 4°C aan zee en onder de bewolking in het zuiden van het land. De wind wordt gedurende de nacht zwak en veranderlijk.

Dinsdag overdag breidt de bewolking zich vanuit het zuiden verder over het land uit en kan er plaatselijk weer een bui tot ontwikkeling komen. Vooral in het noorden schijnt de zon soms ook. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Een molen in de avondschemering (foto: Iteejer)
Een molen in de avondschemering

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.