Biden: Trump is een clown

De Amerikaanse president Donald Trump verzint graag bijnamen voor zijn opponenten. Denk aan Pocahontas voor Elizabeth Warren, Rocket Man voor Kim Jong-un of Nutty Professor voor Bernie Sanders. Dus heeft presidentskandidaat 'Sleepy' Joe Biden er maar alvast eentje voor Trump verzonnen: Clown.

Misschien niet bijster origineel, maar Biden noemde de president tijdens zijn campagnebijeenkomst zaterdag ook een "no-good S.O.B.", waarbij de afkorting staat voor het welbekende son of a bitch. Overigens zei Biden zich eigenlijk niet te willen verlagen tot het gebruik van zulke namen, maar kon hij zich blijkbaar niet inhouden.

Maar zoals gezegd, Trump kan er ook wat van. Zo is die andere oude man die president wil worden, Bernie Sanders, tevens Crazy Bernie. Beto O'Rourke noemt hij Flake, wat onbetrouwbaar betekent maar natuurlijk ook naar het gevleugelde snow flake verwijst. En Kamala Harris, naast Elizabeth Warren ook presidentskandidate, noemt hij Nasty Kamala.

Vermoedelijk is het slechts een kwestie van tijd voordat ook Trump naar Biden gaat verwijzen met het koosnaampje Creepy Uncle Joe. Biden lag recent namelijk onder vuur wegens handtastelijkheden. Bij de bookmakers wordt hem momenteel de grootste kans toegedicht om volgend jaar de Democratische nominatie in de wacht te slepen.