Van Gerwen naar finaledag in Oostenrijk; Van Barneveld & De Zwaan uitgeschakeld

Michael van Gerwen staat in de achtste finales van de Austrian Darts Open. De wereldkampioen had geen kind aan Steve Lennon. Van Barneveld verloor van thuisfavoriet Mensur Suljovic. 

Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond hersteld van zijn nederlaag in de Premier League. Mighty Mike verloor donderdag van Daryl Gurney, maar dit keer was de Nederlander wél bij de les. Steve Lennon kreeg er flink van langs met 6-0. Met het gemiddelde van 106.09 is eveneens weinig mis.

Van Barneveld leek op weg naar een belangrijke overwinning, want hij kwam met 1-3 voor tegen Suljovic. De Hagenees kreeg in de vijfde leg liefst zes volledige beurten om een 1-4 voorsprong te pakken, maar slaagde daar niet in. Van de zes daaropvolgende legs gingen er vijf naar Suljovic. De Oostenrijker won de partij en gaat door naar de achtste finales. 

Jeffrey de Zwaan heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Rob Cross. Het werd 6-5. De Nederlander kreeg liefst drie matchdarts, maar faalde. Voltage is daardoor door naar de derde ronde van de Austrian Darts Open.

Van Gerwen bijt zondagmiddag het spits af op de finaledag van het Euro Tour-toernooi in Oostenrijk. Stephen Bunting is zijn tegenstander bij de laatste zestien. Bij winst wacht een ontmoeting met Peter Wright of Tytus Kanik in de kwartfinale. In de bovenste helft van het schema zitten nog meer grote namen. Adrian Lewis treft Nathan Aspinall, terwijl Daryl Gurney gaat aanleggen tegen Mark Webster.

Austrian Darts Open - uitslagen tweede ronde
Darius Labanauskas 6-3 Ricky Evans
Mark Webster 6-5 Joe Cullen
Steve Beaton 6-4 Michael Smith
Daryl Gurney 6-2 Boris Koltsov
Nathan Aspinall 6-4 Dave Chisnall
Tytus Kanik 6-2 Jonny Clayton
Adrian Lewis 6-5 Ryan Searle
Stephen Bunting 6-0 Darren Webster

Gerwyn Price 6-3 John Henderson
Rob Cross 6-5 Jeffrey de Zwaan
Peter Wright 6-5 Chris Dobey
Michael van Gerwen 6-0 Steve Lennon
James Wade 6-2 Mervyn King
Mensur Suljovic 6-4 Raymond Van Barneveld
Ian White 6-5 Jamie Hughes
Keegan Brown 6-4 Max Hopp

Achtste finales - zondagmiddag
Michael van Gerwen v Stephen Bunting
Peter Wright v Tytus Kanik
Adrian Lewis v Nathan Aspinall
Daryl Gurney v Mark Webster
Gerwyn Price v Darius Labanauskas
Mensur Suljovic v James Wade
Rob Cross v Steve Beaton
Ian White v Keegan Brown