Jongen vliegt agenten aan en probeert arrestant te bevrijden

Agenten zijn vorige week belaagd toen ze, na werktijd, de verdachte van een mishandeling probeerden aan te houden. Omstanders hebben de politiemensen geholpen.

De twee agenten liepen na hun dienst om 1:00 uur in de nacht naar hun auto. Op het fietspad van de Jodenbreestraat in Amsterdam zagen ze een groep jongeren op scooters ruziemaken met een Bulgaarse man. Twee van de jongens renden op de man af en duwden hem op de grond.

"De man bleef liggen en kermde van de pijn", schrijft de politie op Facebook. "Intussen stonden er twee scooters klaar en de jongeren renden, al lachend, naar de scooters om weg te gaan. (...) De collega’s konden één van de twee jongens direct aanhouden. De andere, die daadwerkelijk geduwd had, was ontkomen achterop een scooter."

De gevluchte jongen besloot iets later echter om terug te keren om zijn vriend te 'bevrijden'. "Dit resulteerde in een worsteling waarbij hij probeerde om de collega van de aangehouden jongen af te trekken. Enkele omstanders kwamen erbij en hielpen onze collega’s met het onder controle brengen van de agressieve jongen en het op afstand houden van andere omstanders die het politieoptreden niet normaal leken te vinden."

Door de hulp van de omstanders konden agenten beide jongens oppakken, iets waar de politie erg blij mee is. "Via deze weg willen wij graag de omstanders die wij nog niet hebben gesproken bedanken voor de hulp! Dit mag ook wel eens gezegd worden in deze tijden, waarbij het vaak anders gaat."