NBA: Sensationele thriller na vier overtimes beslist tussen Nuggets en Blazers

De basketballers van de Portland Trail Blazers en Denver Nuggets hebben een sensationele derde wedstrijd gespeeld in de halve finales van de Western Conference in de NBA. Bij een 1-1 stand in de serie ging het in Portland tot het gaatje...en nog veel verder.

In het tweede kwart nam Portland even een voorsprong, net als aan het einde van het derde kwart. De Nuggets lieten het gat echter geen moment groot worden en bleven constant in de buurt. Bij een 102-102 stand zat de reguliere speeltijd erop en dus moest er overtime gespeeld worden, waarin CJ McCollum de volledige productie van Portland verzorgde.

Met 109-109 op de borden moest een tweede verlenging gespeeld worden en daarin leek een bommetje van Damian Lillard (116-111) de doorslag te geven. De Nuggets kwamen echter rap weer terug, in de laatste minuut werd niet gescoord en met 118-118 kon men zich dus opmaken voor overtime nummer drie.

Daarin ging het over en weer en met 32 seconden te gaan leken de Nuggets het te doen: 125-129. Dat was buiten Lillard gerekend, want met twee layups zorgde hij voor 129-129...en de vierde overtime, een evenaring van het NBA-playoffrecord. Een drietje van Rodney Hood bracht de Blazers op 138-136 en dit keer hielden ze vol: 140-137 en een zwaarbevochten 2-1 voorsprong in de serie.

In Boston was het ook spannend in duel drie tussen de Celtics en Milwaukee Bucks, waar beide ploegen de leiding meer dan eens in handen pakten. Aan het eind van het vierde kwart sloegen de Bucks een gat en onder leiding van Giannis Antetokounmpo (32 punten, 13 rebounds) hielden ze vol tot het einde: 116-123 en een 2-1 voorsprong.

NBA play-offs zaterdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.30 Houston Rockets - Golden State Warriors, West Semifinals - Wedstrijd 3 (2-0 Golden State)*
*Live op Ziggo Sport

Trail Blazers - Nuggets (Bron: YouTube)