Grote vier simpel door in Dutch Basketball League, bizar kwart in Amsterdam

De kwartfinales van de play-offs in de Dutch Basketball League zitten erop en nu kan het écht beginnen. De grote vier wonnen hun serie allemaal overtuigend met 2-0 en gaan nu onderling bepalen wie de titel pakt.

New Heroes Den Bosch won thuis met 88-59 van Apollo Amsterdam en in de hoofdstad ging het nog makkelijker, op het eerste kwart na (20-18). Apollo kwam maar liefst 9:34 minuten niet tot scoren en een 1-29 (!) tweede kwart hielp Den Bosch op weg naar de 62-94 zege.

Landstede Basketbal won thuis met 92-70 van Aris Leeuwarden en in Friesland ging het niet heel anders. De thuisploeg moest het opnieuw zonder grote man David Michaels doen en was op het eerste kwart na zo goed als kansloos. Vooral het derde kwart (7-28) was doorslaggevend en de Zwollenaren wonnen met 72-100 vrij simpel.

ZZ Leiden had thuis met 96-72 gewonnen van Feyenoord, dat in het eigen Rotterdam met name in de eerste helft hard opzij werd gezet: 36-58. De Leidenaren stoomden stevig door en lieten er geen gras over groeien, pas bij een eindstand van 68-103 was de eenzijdige partij voorbij en dus staat ook de winnaar van het reguliere seizoen bij de laatste vier.

Donar won thuis in Groningen met 102-52 nogal duidelijk van de Den Helder Suns, maar in Den Helder was het ineens anders. Donar moest zowaar knokken en met een minuut te spelen stonden de Suns verrassend op 69-67. Drietjes van Sean Cunningham en Lance Jeter gooiden echter roet in het Helderse eten en met 69-73 won Donar alsnog.

Volgende week donderdag en zaterdag worden de eerste twee wedstrijden in de halve finales gespeeld. Landstede en New Heroes spelen daarin tegen elkaar, net als Donar en Leiden.