Küng te sterk voor het peloton in tweede etappe Ronde van Romandië

De tweede etappe in de Ronde van Romandië is gewonnen door Stefan Küng. De Zwitserse hardrijder van Groupama - FDJ maakte deel uit van een vroege kopgroep en op de laatste helling reed Küng zijn laatste vluchter uit het wiel en kwam solo aan in Morges. Sam Bennett won de sprint van het peloton.

De tweede etappe van de Zwitserse rittenwedstrijd ging van La Locle naar Morges, over een afstand van 174 kilometer met onderweg een beklimming van tweede en eentje van derde categorie. Niet heel bijzonder, waardoor een massasprint werd verwacht in Romandië.

Al na vijf kilometer ontstond er een kopgroep van zes. Küng was de aanstichter van de kopgroep en de Zwitser had met Gediminas Bagdonas, Jorge Arcas, Frederik Backaert, Nathan Brown en Claudio Imhof vijf medevluchters. De voorsprong liep op naar de zes minuten.

In het peloton had BORA-hansgrohe samen met Deceuninck-Quick-Step zich aan kop gezet van het peloton en de voorsprong van de kopgroep zakte hard terug. Het peloton leek alles onder controle te hebben, maar daar dacht Küng anders over. De Zwitserse hardrijder zette in de laatste twintig kilometer aan en zou zijn medevluchters één voor één uit het wiel rijden. Het peloton kwam in de laatste twintig kilometer niet dichter. In de laatste tien kilometer was het verschil nog steeds meer dan één minuut en werd duidelijk dat Küng de dagwinst zou pakken in Romandië.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Bennett, maar veel voldoening zal de Ier er niet uit halen, doordat dit de enige kans was voor een massasprint in de Ronde van Romandië. In de top van het klassement veranderde er niks, waardoor Primoz Roglic aan de leiding blijft staan.