Copuleren met aliens in Subverse

Subverse is een sci-fi RPG/shoot-em-up met een erotische ondertoon. In het spel bestuur je een ruimteschip, de Mary Celeste, die uitpuilt van de 'sexy waifus' die je voor je avontuurlijke uitstapjes kunt recruteren. De game heeft op Kickstarter al het tienvoudige van zijn doel behaald, een slordige 2 miljoen euro.

Qua gameplay kun je meerdere invalshoeken verwachten. Zo bevatten sommige onderdelen in het spel turn-based strategiegameplay á la XCOM terwijl je je op andere momenten al schietend een weg baant door de ruimte. De game belooft plotgedreven missies, side-quests, loot om te verzamelen en upgrades om aan je schip aan te brengen. Wel wordt snel duidelijk dat de game zichzelf verre van serieus neemt.

Het unique selling point, voor zover je daarvan kunt spreken, lijkt echter het hoge seks/hentaigehalte in het spel te zijn. Zo kun je vele companions recruteren waarbij een klassiek reputatiesysteem aangetrapt wordt dat, wanneer je goed genoeg je best doet, de speler in staat stelt om een potje met ze te batsen. Sowieso is volgens de ontwikkelaar iedereen in het spel "geil", zoals het een goede hentai-game betaamt. Volgers zijn onder andere een uitgerangeerde sexrobot, een afvallige wetenschapper die eigenhandig "uithoudingsvermogentests" uitvoert op haar creaties en een "ruimtehacker" die zich bezighoudt met identiteitsfraude. Ook is er een imp aanwezig met zes testikels. Bekijk de trailer hieronder.