Giro-ploegen Sunweb en Jumbo-Visma compleet

De wielerploegen van Team Sunweb en Team Jumbo-Visma hebben hun selecties voor de 102e editie van Giro d’Italia compleet. Bij Sunweb is de laatste vrije plek ingenomen door de Australiër Jai Hindley. De Amerikaan Sepp Kuss vervangt de geblesseerde Robert Gesink bij Jumbo-Visma.

Hindley is door de ploegleiding van Sunweb opgenomen in het team dat met kopman Tom Dumoulin gaat strijden voor de eindzege in de drieweekse wielerronde. De 22-jarige Australiër vervangt Martijn Tusveld die eerder moest afhaken vanwege een gebroken kaak.

Verder bestaat de ploeg uit Tom Dumoulin, Sam Oomen, Jan Bakelants, Louis Vervaeke, Chad Haga en Hindley's landgenoten Chris Hamilton en Robert Power.

“Chad en Louis moeten Tom in de beginfase bijstaan en voor de Australische jongens geldt dat op de zwaardere dagen”, zegt ploegleider Marc Reef. “We willen in de hectische en explosieve finales profiteren van de ervaring en kwaliteit van Jan en we verwachten van Sam dat hij in de koers groeit en Tom steunt in de sleutelritten in de tweede en derde week.”

Ook bij Jumbo-Visma is er een wijziging vanwege een blessure. Gesink brak afgelopen zondag tijdens een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik zijn sleutelbeen en bekken. De plaats van de Achterhoeker in de ploeg voor de Giro wordt ingenomen door Sepp Kuss. De jonge Amerikaan maakte vorig jaar zijn debuut in een grote ronde. In de Vuelta werd hij na drie weken wedstrijd 65e.

Naast kopman Primoz Roglič en Kuss bestaat de ploeg verder uit Jos van Emden, Tom Leezer, Koen Bouwman, Antwan Tolhoek, Laurens De Plus en Paul Martens.

De Giro gaat zaterdag 11 mei van start in Bologna. Naast Dumoulin en Roglič zijn onder andere Egan Bernal, Simon Yates, Miguel Ángel López en Vincenzo Nibali favoriet voor de eindzege.