'Babel voert gesprekken over terugkeer in Turkse top'

Fulham degradeerde onlangs na een seizoen alweer uit de Premier League, maar Ryan Babel zal de afdaling naar de Championship niet meemaken. De Oranje-international beschikt over een aflopend contract en gaf vorige week al aan dat zijn zaakwaarnemer ‘meerdere telefoontjes had ontvangen’. De aanvaller staat nu mogelijk voor een terugkeer in de Turkse top, daar hij al in gesprek zou zijn met Galatasaray.

Het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports weet woensdag namelijk te melden dat Babel inmiddels de eerste onderhandelingsronde met de huidige nummer twee van de Süper Lig achter de rug heeft. Een overstap naar Galatasaray zou voor pikante taferelen kunnen zorgen in Turkije, aangezien Babel in het verleden twee jaar onder contract stond bij stadsgenoot Besiktas.

De aanvaller kwam in totaal tot 89 wedstrijden namens de Zwarte Adelaars en was daarin goed voor 29 doelpunten en 12 assists. Met Besiktas werd hij twee jaar geleden bovendien kampioen van Turkije. Begin dit jaar kwam het voor twee miljoen euro van een vertrek uit Istanbul en Babel maakte ook bij Fulham een uitstekende indruk.

De 32-jarige linksbuiten speelde in dienst van the Cottagers veertien Premier League-wedstrijden en wist daarin vijf keer te scoren. Met het reeds gedegradeerde Fulham heeft hij nog twee wedstrijden op het programma staan: aankomende zaterdag is Wolverhampton Wanderers de tegenstander, terwijl de Londenaren volgende week zondag in de laatste speelronde Newcastle United ontvangen.