'Voetafdrukken Yeti gevonden door leger India'

De shit is aan in India: het leger van het land heeft via Twitter laten weten voetsporen te hebben gevonden in de buurt van het Makalu Base Camp in de Himalaya. Lekker boeiend, voetsporen in de sneeuw zie je wel vaker, maar het gaat om bijzondere sporen: die van de Yeti, echt waar!

De Verschrikkelijke Sneeuwman is al een eeuwigheid een mythe in vooral Zuidoost-Azië, met name de enorme bergen in India, Nepal en Bhutan. Bewijs is er nog nooit gevonden, hoewel er altijd verhalen gaan van mensen die sporen hebben gezien of die de Yeti zelfs hebben gespot. Wetenschappelijk onderzoek is er natuurlijk ook geweest en enkele jaren geleden kwamen wetenschappers nog met de theorie dat de Yeti mogelijk een ondersoort is van de bruine beer.

Het Indiase leger zegt nu sporen te hebben gevonden, op 9 april. Na het nodige onderzoek heeft men nu besloten om de bevindingen met de wereld te delen, waarbij het leger ook nog reageerde op de vele sceptische reacties: ze hebben het bewijs gefotografeerd en overhandigd aan experts op dit gebied. Aangezien het leger het bericht naar buiten heeft gebracht kan van enige twijfel geen sprake meer zijn: de Yeti is echt!