Leidse basketballers schrijven historie, Donar haalt uit

Het reguliere seizoen in de Dutch Basketball League is voorbij: na 34 wedstrijden staan acht van de negen teams - de Dutch Windmills zijn uit de competitie gezet - in de play-offs en die gaan dinsdag van start.

ZZ Leiden was al zeker van de koppositie en op bezoek bij Landstede Basketbal werd dat bekroond met een zege op de nummer twee. Het ging drie kwarten gelijk op, in het vierde kwart sloeg Leiden het beslissende gat: 70-77, waardoor Leiden als eerste ploeg sinds Levi's Flamingo's in 1970/71 álle uitwedstrijden in één seizoen gewonnen heeft.

Nummer vier Donar sloot een uiterst moeizaam seizoen thuis af tegen Apollo Amsterdam en dat werd nog even een veegpartij. Bij rust stond het 50-22 en de Groningers denderden genadeloos door naar een 101-57 overwinning. Den Helder won thuis met 83-78 van Basketball Academie Limburg uit Weert, dat daardoor als enige ploeg de play-offs niet haalt, en Feyenoord won in Friesland met 75-100 van Aris Leeuwarden.

ZZ Leiden sluit het seizoen zo af als koploper, Landstede, New Heroes Den Bosch en Donar completeren de top-4. De Den Helder Suns, Apollo, Aris en Feyenoord maken de play-offs compleet. Dinsdag beginnen de wedstrijden om 19.00 uur, wat eerder omdat Ajax in de Champions League een historische halve finale speelt, en alle informatie rondom de duels is hier te vinden.