Middeleeuws matten in Mordhau

Vandaag is Mordhau officieel uitgekomen, een middeleeuwse hack-n-slash-game waarin spelers het online tegen elkaar opnemen in massale knokpartijen. Zoals je kunt verwachten gaat het er behoorlijk bloederig aan toe wanneer er alleen maar primitief wapentuig beschikbaar is.

 Mordhau is gemaakt door een klein internationaal team dat aanvankelijk via Kickstarter de nodige aandacht en financiën wist te vergaren. De game maakt op het eerste gezicht vooral indruk met zijn fraaie graphics en de relatief zuivere bewegingen van personages. Ook qua gewelddadigheid schroomt de game niet om realisme na te streven, met hoofden en ledermaten die regelmatig in de rondte vliegen. Na via Kickstarter bijna 300.000 dollar te hebben ontvangen is het team verder aan de slag gegaan en vandaag verschijnt de game officieel in de digitale schappen.

Er zijn momenteel drie gamemodi te spelen: Frontline, een klassieke 32v32 team deathmatch, Battle Royale, kortweg de 'free-for-all'-modus en Horde, een co-opmodus waarin spelers het samen tegen waves van A.I.-tegenstanders moeten opnemen. Mordhau biedt een grote variatie aan speelstijlen, wapens en pantsers. Van boertjes die elkaar met pannen en hooivorken te lijf gaan tot volledig bepantserde ridders met reusachtige zwaarden, strijdknotsen en bijlen. Behalve een uitgebreid melee-systeem voor het gros van de veldslagen bevat Mordhau ook ballista's, catapulten, ladders om kastelen te bestormen en paarden om te berijden.

Bekijk de trailer hieronder voor een indruk. Mordhau is momenteel voor €22,49 te verkrijgen op Steam, waar de 10% korting die tot en met 6 mei geldt al bij inbegrepen is.