NBA: Warriors beginnen met winst op Rockets

De basketballers van de Golden State Warriors zijn de halve finales van de Western Conference begonnen met winst. Duel één tegen de Houston Rockets werd met 104-100 gewonnen door de regerend kampioenen, die thuis in Oakland begonnen.

De strijd tussen de Warriors en Rockets belooft een fraaie te worden en wedstrijd één stelde alvast niet teleur. De thuisploeg had constant een klein voordeel, maar de Rockets waren onder leiding van James Harden (35 punten) nooit ver weg. Het was echter niet genoeg voor de uitdagers: Kevin Durant was schier onhoudbaar en met 35 punten hielp hij zijn ploeg naar een uitstekende zege.

De Milwaukee Bucks begonnen thuis tegen de Boston Celtics en dat ging niet zo best voor dé ploeg van het reguliere seizoen. Boston nam in de eerste helft de leiding en de Bucks kwamen nog wel terug, maar in de tweede helft en vooral het derde kwart (21-36) sloegen de Celtics definitief een gat. Kyrie Irving tekende voor 26 punten en 11 assists, Al Horford was goed voor 20 punten en 11 rebounds en de Celtics wonnen met 90-112.

NBA play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 Toronto Raptors - Philadelphia 76ers, East Semifinals - Wedstrijd 2 (1-0 Toronto)*
04.30 Denver Nuggets - Portland Trail Blazers, West Semifinals - Wedstrijd 1
*Live op Ziggo Sport

Warriors - Rockets (Bron: YouTube)