Van Gerwen wint German Darts Open na twee thrillers en makkelijke finale

Michael van Gerwen heeft de German Darts Open op zijn naam geschreven. Hij moest daar zondagavond nog wel flink voor werken en het geluk mee. Het kwam twee keer tot een decider, waarna de finale een makkie was. 

De dertigjarige Vlijmenaar overleefde in de kwartfinale een matchdart tegen Nathan Aspinall en zegevierde met 6-5. The Asp knokte zich terug van een 3-1 achterstand en nam het initiatief over in de zevende leg. Een dertiendarter bracht hem op 4-3 en even later kwam de Engelsman ook op 5-4. Een 135 finish van Mighty Mike zorgde voor de gelijkmaker, waarna Aspinall de laatste leg mocht beginnen. De WK-halvefinalist kreeg één matchdart op dubbel 16, maar wist deze niet te benutten. Van Gerwen gooide daarna 25 uit en bereikte op het nippertje de halve eindstrijd.

Van Gerwen speelde in de halve finale tegen Dave Chisnall. Chizzy miste liefst vier matchdarts om de Vlijmenaar te verslaan. De Engelsman had de laatste 23 ontmoetingen met Van Gerwen al niet gewonnen, maar kreeg nu goede kansen om die reeks te beëindigen. In de elfde leg kwam Chizzy voor de tweede keer op een break voorsprong door een twaalfdarter te gooien. In daaropvolgende leg miste de Engelsman vier matchdarts om Van Gerwen uit het toernooi te knikkeren.

De nummer één van de wereld raakte de dubbel wel en dwong een beslissende leg af. In de leg-decider toonde Mighty Mike zijn klasse en gooide de partij in twaalf pijlen uit (7-6). 

De finale tegen Ian White was eenzijdig. De wereldkampioen brak White in de vierde leg met een 130-finish. Van Gerwen liep vervolgens gelijk uit naar een 7-1 voorsprong. White wist nog twee legs te pakken, alvorens de Nederlander de klus klaarde met een finish van 25.

Het wordt een drukke week voor de darters van de PDC. Dinsdag en woensdag zijn Players Championships 13 en 14. In het weekend vliegen ze door naar Premstätten in Oostenrijk voor de Austrian Darts Open. 

Uitslagen German Darts Open - kwartfinales
Rob Cross 6-5 Gerwyn Price
Ian White 6-5 Adrian Lewis
Dave Chisnall 6-5 Mensur Suljovic
Michael van Gerwen 6-5 Nathan Aspinall

Halve finales
Ian White 7-5 Rob Cross
Michael van Gerwen 7-6 Dave Chisnall

Finale
Michael van Gerwen 8-3 Ian White