De Vries grijpt naast F2-podium, Latifi wint chaotische race

Nicholas Latifi heeft de tweede Formule 2-race van het weekeinde in Baku gewonnen. De Canadees van DAMS hield Juan Manuel Correa en Jack Aitken van zich af in een chaotische race, waarin Nyck de Vries als vierde eindigde.

Sean Gelael nam bij de start de leiding over van polesitter Nikita Mazepin, maar een botsing tussen Tatiana Calderon, Ralph Boschung en Louis Deletraz bracht de safety car al snel naar buiten. Latifi stoomde bij de herstart op naar plek twee, de van de zevende stek vertrokken De Vries vocht zich via Dorian Boccolacci naar de vijfde stek.

Leider Gelael viel vervolgens snel terug en Latifi had vanaf dat moment de leiding in handen. Een crash van Guiliano Alesi zorgde ervoor dat de safety car weer naar buiten moest komen, Luca Ghiotto, Mazepin en Jordan King waren twee bochten na de herstart verantwoordelijk voor de volgende neutralisatie.

De Vries kwam met een prima actie voorbij Aitken naar de derde plek, maar bij het ingaan van de laatste ronde slipstreamde de Brit er alsnog weer langs. De Nederlander hield Mick Schumacher nog wel achter zich en eindigde als vierde.