Man gooit telefoon naar Trump tijdens NRA-toespraak

Verschil moet er wezen. Naar de voormalige Amerikaanse president George W Bush werden ooit twee schoenen geworpen en voor beide moest-ie wegduiken, maar de huidige president Donald Trump moet het doen met een telefoon. En hij hoefde niet eens weg te duiken.

Het toestel zeilde voor Trump langs tijdens een toespraak bij de wapenlobby NRA. Daar kondigde hij aan dat de VS zich terugtrekt uit het VN-Wapenhandelverdrag. De Verenigde Naties laten zich volgens hem misleiden omtrent wapenhandel.

De National Rifle Association was al langer tegen het in 2013 door Trumps voorganger Barack Obama ondertekende verdrag. Het zou Amerikaans burgerwapenbezit bedreigen en daarmee op gespannen voet staan met de grondwet, ondanks een grondwettelijke bepaling dat geen enkel verdrag de Amerikaanse grondwet kan overreden. Het verdrag zou echter wel de wapenimport kunnen beperken.

Trump riep NRA-leden op hem te steunen tijdens zijn herverkiezingscampagne volgend jaar. De Democraten willen volgens hem hun wapens afpakken. Hoe het met de telefoon is, is overigens onbekend, maar Trump keek er nog wel eventjes naar. De gooier werd afgevoerd.