Van Gerwen en Wade spelen gelijk in topduel

In het Engelse Birmingham stond donderdagavond de dertiende speelronde in de Premier League op het programma voor de heren darters. Op 2, 9 en 16 mei wordt verder nog gespeeld, op 23 mei volgt dan de grote finaleavond.

Mensur Suljovic (AUT) - Michael Smith (ENG) 7-7
Smith speelde sterk, Suljovic niet en dus kon de Engelsman uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Suljovic gooide het tempo echter omhoog en met een 120-finish en een twaalfdarter kwam hij op stoom, om met een 116-finish zelfs op 7-6 te komen. Smith herstelde zich net op tijd om nog een punt te pakken en dus werd het 7-7.

Mensur Suljovic - Michael Smith (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Michael Smith (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Gerwyn Price (WAL) 7-7
De toon werd in de eerste paar legs gelijk gezet met finishes van 120, 101, 108 en 98. Price speelde zich vervolgens naar een 4-6 voorsprong, maar een twaaldarter van Cross hielp hem terug in de wedstrijd. Winst zat er niet in, maar na een bij vlagen prima partij eindigde ook dit duel in een gelijkspel: 7-7.

Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Peter Wright (SCO) 8-4
Het matigste duel van de avond - hoewel het bij vlagen juist uitstekend was - zorgde in de vijfde leg voor het eerste hoogtepunt: een twaalfdarter van Gurney, die zo op 3-2 kwam. Wright deed dat dunnetjes over om op 4-4 te komen, waarna Gurney zich via 116 en nog een twaalfdarter op 6-4 speelde. Het was de genadeklap voor Wright, die zag dat de Noord-Ier er nóg een twaalfdarter overheen gooide om het af te maken: 8-4.

Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 7-7
Veruit de beste partij van de avond, waarin Wade begon met twee 121-finishes. Via 117 kwam Van Gerwen op 4-4 in het duel waarin beide heren geweldig dubbelden: van de 21 darts op een dubbel gooiden ze er bij elkaar slechts zeven mis. Een fraaie 107-finish van Van Gerwen zorgde voor 5-5, maar Wade kwam op 7-5. Een kleine versnelling volgde van de wereldkampioen en met dubbel 16 zorgde hij ervoor dat het duel het enige passende resultaat kreeg: 7-7.

James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)