Leidse basketballers kloppen Donar, Den Bosch verslaat Zwolle

In de Dutch Basketball League heeft koploper ZZ Leiden weer eens laten zien dit seizoen écht de beste te zijn. De ploeg won in het MartiniPlaza in Groningen na overtime van Donar, de 30e zege in 33 wedstrijden.

Het ging in de eerste helft mooi gelijk op en halverwege stond het 31-33. Donar begon vervolgens goed aan de tweede helft, maar Leiden kwam met een 1-15 run op de proppen en nam de leiding terug. Het leverde uiteindelijk een gelijke stand op en dus moest overtime gespeeld worden, waarin Mohammed Kherrazi de Leidenaren samen met Maurice Watson naar de 71-73 winst leidde.

De strijd om plek twee is nog open en New Heroes Den Bosch hield de kans daarop levend door thuis te winnen van Landstede Basketbal. De Zwollenaren vlogen uit de startblokken met een 6-23 eerste kwart en een ruststand van 22-43, maar Den Bosch knokte zich knap terug. Met tien minuten te spelen stond het 52-58 en dankzij onder meer 19 punten en 10 rebounds van Jonathon Williams kwamen de Brabanders er zelfs nog overheen: 77-73.

Feyenoord won thuis in Rotterdam met 69-54 van Basketball Academie Limburg, waardoor Feyenoord nu zeker is van de play-offs en de bezoekers er zeker van zijn dat ze dat niet halen. Den Helder won thuis met 102-82 van Apollo Amsterdam het rechtstreekse duel om de vijfde plek.