FOK! Wat een weer: wisselvallig

Vanochtend valt er aanvankelijk in het noordoosten lichte regen, elders is het droog en van het zuidwesten uit komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Wel ontstaan er vanmiddag stapelwolken die verspreid over het land tot een bui kunnen uitgroeien, mogelijk met onweer. In de loop van de avond wordt het droog en klaart het op veel plaatsen op. De middagtemperatuur is ongeveer 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar zuid.

In de nacht naar zaterdag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en aan het eind van de nacht zijn er in het westen perioden met regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuid- tot zuidwestelijke wind is matig. In de loop van de nacht neemt de wind in het westen toe naar vrij krachtig, aan zee mogelijk krachtig, 6 Bft.

Op Koningsdag is het half tot zwaar bewolkt en zijn er geregeld buien. De maximumtemperatuur wordt niet hoger dan zo'n 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in het zuidwesten krachtig en langs de westkust mogelijk hard, 7 Bft. Daarbij is er in de middag en avond langs de zuidwestkust kans op zware windstoten rond 75 km/uur. In de loop van de middag draait de wind naar een west- tot zuidwestelijke richting. (Bron: KNMI)

Het zicht vanaf een balkon in Purmerend (Foto: spylacopa_68)
Het zicht vanaf een balkon in Purmerend (Foto: spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.