Bertens kwartfinaliste in Stuttgart met persoonlijk record aces

Kiki Bertens heeft de kwartfinales gehaald van het sterk bezette graveltoernooi in Stuttgart. De 27-jarige Nederlandse sloeg in de wedstrijd tegen Belinda Bencic maar liefst twintig aces en won in drie sets van de Zwitserse: 4-6, 6-3, 6-4.

Op de indoorgravelbaan in Stuttgart ging de eerste set naar Bencic, nadat Bertens haar kansen in de eerste set niet kon benutten, terwijl Bencic wel meteen toesloeg op haar eerste kans. In de tweede set leek het een kopie te worden van de eerste set. Bertens kreeg opnieuw voldoende kansen op de service van de Zwitserse, maar wist die niet te benutten, tot de achtste game in de tweede set. Toen pakte Bertens wel haar kansen en serveerde vervolgens de set uit.

In de derde set had Bertens het betere van het spel en haar service was daarin een groot wapen. Ze sloeg deze wedstrijd twintig aces en kwam daardoor niet in de problemen op eigen service. In de vijfde game van de beslissende set brak Bertens de service van de Zwitserse en maakte het vervolgens simpel af met onder meer twee aces in slotgame.

Voor Bertens is de twintig aces een persoonlijk record in een wedstrijd. Eerder dit jaar in Sydney kwam ze in de wedstrijd tegen Ashleigh Barty tot vijftien aces.