Geoghegan Hart boekt tweede ritzege in Tour of the Alps

Tao Geoghegan Hart heeft voor de tweede maal deze week een ritzege geboekt in de Tour of the Alps. In een sprint met vier na een slopende etappe was de 21-jarige Brit te snel voor Vicenzo Nibali. Rafal Majka kwam als derde over de streep, voor Pavel Sivakov, die wel leider blijft in de Italiaanse rittenkoers.

Ook op vierde dag in de Tour of the Alps moest er flink wat geklommen worden. Met de Forcella di Brez (5,9 km aan 10%) en de Passo Predaia (10,9 km aan 7%) lag er flink wat hoogtemeters op het parcours. De top van de laatste klim lag op negentien kilometer van de streep.

Er reed lange tijd een kopgroep van acht renners voorop, maar op de laatste klim werden ze weer ingerekend door de ploeg van Nibali. De Italiaan zorgde op de Passo Predaia voor meerdere aanvallen, maar hij werd steeds gecounterd door Chris Froome, die volledig in dienst reed van leider Sivakov.

Nadat Froome uiteindelijk moest passen had Sivakov ook nog Geoghegan Hart achter de hand. Toch leek de Rus te moeten passen bij een nieuwe aanval van Nibali. In eerste instantie kon alleen Majka met Nibali, maar maar met veel moeite kon Sivakov uiteindelijk weer aansluiten bij Nibali en Majka dankzij het werk van Hart.

Het viertal ging gelijktijdig de afdaling in van de Passo Predaia, maar op twee kilometer van de streep lag er nog een flinke helling met stijgingspercentages van 15%. Dit keer was het niet Nibali, maar Majka, die koos voor de aanval. Majka nam een voorsprong, alleen in de laatste twee kilometer reed het Sky-duo het gat weer dicht en werd er tussen de vier gesprint voor de overwinning. Ondanks dat Nibali de laatste twee kilometer in de wielen had gezeten was Geoghegan Hart in de sprint toch net te snel voor Nibali. Voor de 21-jarige jonge Brit was het alweer zijn tweede overwinning deze week.

In het klassement blijft Sivakov aan de leiding. De jonge Rus, die deze week zijn eerste profzege boekte, heeft in het klassement een voorsprong van 27 seconden op zijn ploeggenoot Geoghegan Hart. Majka volgt op 31 seconden, terwijl Nibali een achterstand heeft van 33 seconden.