'Ajax maakt werk van komst ōdegaard'

Ajax maakt werk van de komst van Martin Ødegaard, zo weet Voetbal International woensdagavond te melden. De Noorse middenvelder, momenteel door Vitesse gehuurd van Real Madrid, zou Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen de vierde zomeraanwinst van de Amsterdamse club moeten worden.

Ødegaard is naar verluidt bij Ajax in beeld als eventuele opvolger van Hakim Ziyech. Laatstgenoemde zal de deur in de Johan Cruijff ArenA aan het einde van dit seizoen vrijwel zeker achter zich dichtslaan, waardoor de Amsterdammers op zoek zijn naar creativiteit. Ødegaard bewijst dit seizoen in dienst van Vitesse over voldoende creativiteit te beschikken.

De 20-jarige aanvallende middenvelder was in 33 officiële wedstrijden al goed voor 8 doelpunten en 9 assists. Bovendien creëerde hij in huidige Eredivisie-seizoen al 110 kansen voor zijn teamgenoten; alleen Ziyech (145), Dusan Tadic (142) en Steven Berghuis (134) brachten vaker een ploeggenoot in stelling.

Eerder op de dag meldde De Telegraaf al dat Real Madrid Ajax 'een opening' heeft geboden en dat de directie van de Amsterdamse club zich opnieuw gaat beraden over de eventuele zomerse komst van Ødegaard. Volgens het dagblad zou Real Madrid nu met minder dan de absolute hoofdprijs van twintig miljoen euro genoegen nemen