NBA: Geweldige buzzerbeater helpt Portland verder in play-offs

De basketballers van de Portland Trail Blazers staan in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De vijfde wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder werd gewonnen en daarmee is de serie met 4-1 in Portland's voordeel beslist.

Het ging vrijwel de hele wedstrijd gelijk op, waarbij de Thunder meestal een kleine voorsprong had. In het vierde kwart werd die voorsprong beduidend groter en leek het gespeeld, tot Portland zich terug in de wedstrijd vocht en op 115-115 kwam.

Damian Lillard had de bal in de slotseconden in bezit en probeerde het van flinke afstand...met succes. Met een prachtige buzzerbeater tekende hij voor 50 punten en, belangrijker, hielp hij de Trail Blazers met 118-115 naar de vierde en beslissende zege in de serie.

De Toronto Raptors maakten het totaal niet spannend. Thuis tegen de Orlando Magic wonnen ze het vijfde duel met speels gemak (115-96), waardoor de Raptors - waar Kawhi Leonard goed was voor 27 punten - zich op mogen maken voor de volgende ronde.

Ook de Philadelphia 76ers zijn een ronde verder. Thuis tegen de Brooklyn Nets begonnen de Sixers - of beter gezegd, Joel Embiid en Jimmy Butler - met een 14-0 run en vanaf dat moment vormden de Nets geen enkel gevaar meer. Het werd 122-100 en Philadelphia won de serie eveneens met 4-1.

De Denver Nuggets en San Antonio Spurs moeten nog wel even door. Bij een 2-2 stand speelden de teams in Denver, waar de Nuggets vanaf halverwege het tweede kwart duidelijk de betere ploeg waren. Spannend werd het niet en met 23 punten van Jamal Murray wonnen de Nuggets met 108-90.

NBA play-offs woensdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 Houston Rockets - Utah Jazz, West 1st Round - Wedstrijd 5 (3-1 Houston)
04.30 Golden State Warriors - Los Angeles Clippers, West 1st Round - Wedstrijd 5 (3-1 Golden State)

Lillard met de buzzerbeater van z'n leven (Bron: YouTube)