FOK! Wat een weer: opklaringen maar ook bewolking

Er zijn brede opklaringen, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe. In het zuidwesten en westen kan er vanochtend lichte regen vallen. Buien boven Frankrijk en België bereiken vanmiddag het zuidwesten en trekken noordoostwaarts over het land. Hierbij is er vanmiddag lokaal kans op onweer, hagel en windstoten. In het noorden en oosten blijft het tot de avond droog. De maxima liggen tussen 17°C aan de zuidwestkust en lokaal 22°C in het midden, zuiden en oosten. De wind is zuid tot zuidoost en matig tot vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag is het zwaar bewolkt, met in het zuidwesten en zuiden ook enkele opklaringen. In het noorden en noordoosten valt er lichte tot matige regen of komt er een enkele bui voor. Elders is het vrijwel overal droog. Het wordt circa 9°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

Vrijdagochtend valt er aanvankelijk in het noordoosten lichte regen. Elders is het vrijwel droog. Het is zwaar bewolkt. In de middag bereiken enkele buien het zuidwesten en deze trekken noordoostwaarts. Er is een kleine kans op onweer. In de avond wordt het droog en klaart het op veel plaatsen op. In het zuidwesten neemt de bewolking echter al weer toe. Het wordt ongeveer 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig. Aan de kust draait de wind in de middag naar west. In de avond draait de wind naar zuid, in het noorden naar zuidoost en neemt af naar zwak. Aan het einde van de avond neemt de wind aan de zuidwestkust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Interpretatie zocht verkoeling aan het water  (Foto: Interpretatie)
Interpretatie is niet van het water weg te krijgen! Verkoeling aan het water (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.